Biserica Lui Hristos - Timisoara

Bill McDonough, Cathryn Warren
Bill McDonough, Cathryn Warren
acasa la fam. Codrea
acasă la fam. Codrea
la UVT
la UVT
Ann si Gerald Nichols
Ann și Gerald Nichols
fam. Neal
fam. Neal

Istoria adunării Bisericii lui Hristos din Timișoara

I. Începutul timpuriu

Domnul a utilizat după planul Său un număr de oameni, care s-au dedicat lucrării din Timișoara. Subliniem că ei au fost și sunt unelte ale Domnului, fără a fi considerați mai importanți decât alte suflete ce au fost adăugate ulterior adunării și care și-au dedicat o parte din timp lucrării.

Fam. Codrea este prima familie botezată a viitoarei adunări din Timișoara. Rodica și Nicolae au fost botezați la Brașov în Septembrie 1992. Fratele Nicolae răspunde unui anunț din revista “Lumea” pus de WES în vederea îmbunătățirii limbii engleze a celor care deja conversau un pic. Entuziasmat, trimite cererea de înscriere la curs, iar Bill McDonough răspunde afirmativ, programând pe sora Cathryn Warren să conducă primul curs cu fratele Nicolae. Astfel începe un curs prin corespondență ce odată terminat este urmat de un curs World Bible School și tot așa pentru aproximativ 2 ani. Convinși de adevărul celor prezentate pe parcursul cursurilor, Rodica și Nicolae Codrea se botează la Brașov în Septembrie 1992.

Din acel moment fam. Codrea începe să invite oameni în apartamentul propriu la studii biblice.

După aproximativ un an și jumătate apartamentul devine neîncăpător și astfel este necesară închirierea de spații publice: Casa de Cultură, Corpul Universității de Vest din Timișoara. Astfel decurge lucrarea până în anul 1995.

În cei 3 ani scurși, frați și surori din SUA sprijină moral, spiritual și material lucrarea începută. Printre cei mai activi enumerăm:
- Ann și Gerald Nichols
- Betty și Ken Devis
- Wanda și Hilton Terry
- Ann și Eddie Neal

În 1995 adunarea numară deja 13 membrii. Acesta este anul în care au loc două evenimente cu impact major asupra lucrării din Timișoara:
Adunarea Bisericii lui Hristos din Hartselle, Alabama, iși exprimă dorința prin batrânii ei de a se implica activ în planurile de creștere numerică și duhovnicească a adunării din Timișoara. Astfel cu acordul fraților din Timișoara este trimisă familia Telula și Frank Thornton.
Prin implicarea fratelui Gerald Nichols și a bătrânilor din Hartselle este cumpărată o clădire pentru serviciul de închinare și celelalte activități necesare creșterii.

II. Creștere - Maturizare

Din acest moment adunarea Bisericii lui Hristos din Hartselle se implică activ in lucrările de creștere spirituală și numerică a fraților și surorilor din Timișoara. Concep și desfășoară programe de ajutorare a comunității.

Și de data aceasta mai mulți frați și surori se implică activ, printre care mentionăm:
- Talmage Reynolds (bătrân al adunării din Hartselle)
- Dee Proctor (bătrân al adunării din Hartselle)
- Tom Sneed (bătrân al adunării din Hartselle)
- Bob Smith (bătrân al adunării din Hartselle)
- Darrel Sims (bătrân al adunării din Hartselle)
- Earl Warren (fost bătrân al adunării din Hartselle)

De asemenea trebuie să-i menționăm și pe: dr. Andy Dukes, dr. Alan Walker, Phillip Hines, Dianne Reid, Karen Owens, James Kifer, Tim Skelton și parinții, Jim Reeder, Keith Rigoni, Cooper Wigginton, Della și Daniel Carmon, Peggy Owens.
Trebuie totuși să subliniem că întreaga adunare a Bisericii lui Hristos din Hartselle susține lucrarea din Timișoara.

Adunarea numără în prezent 65 de membrii, dintre care cațiva trăiesc și/sau învață acum în Canada și SUA, dar sunt credincioși închinându-se în adunări locale.

În Timișoara la adunările de Duminică vin aprox. 40-45 de membrii.

De predicare Cuvântului Duminicală și la mijloc de săptămână se îngrijesc Nicolae Codrea, Alexandru Matei și Titi Cordulean.

Organizarea diverselor programe cade în sarcina familiei Melinda și Bogdan Blaga.

Anual se organizează cu ajutorul fraților din SUA campanii de evanghelizare prin distribuția de ochelari și medicamente.

Dumnezeu binecuvantează lucrarea Sa din România!

batranii din Hartselle
bătrînii din Hartselle
Telula si Frank Thornton
Telula și Frank Thornton
ajutor medical
ajutor medical
CH 3  CH 4

Versetul zilei